top of page
Urban Food & Farming Week
Den 16-22 september arrangerar Botildenborg det årliga eventet
Urban Food & Farming Week. Målet är att lyfta viktiga frågor kring mat, odling och stad. Välkomna!
mat i beredskap - HUR MÄTTAR VI OSS VID EN KRIS?
Årets tema handlar om mat i beredskap - något som är viktigare än på länge. Hur tryggar vi vår matförsörjning är en viktig fråga för alla samhällsfunktioner såväl som privatpersoner. Under veckan håller vi föreläsningar, workshops och diskussioner. Välkomna!
19 SEPTEMBER: Konferens
Temat för konferensen är mer aktuellt och viktigare än på länge: Mat i beredskap - hur försörjer vi oss med mat vid en kris? Välkomna till en dag med spännande talare från myndigheter, akademin, näringsliv och idéburen sektor.
Konferensen arrangeras av Malmö universitet, LUCSUS, Sveriges lantbruksuniversitet, Region Skåne, Malmö stad, Svedala kommun och Botildenborg.
Vi välkomnar alla er som jobbar med stadsutveckling, odling och framtidsfrågor till en dag då vi ökar kunskapen kring hur mat och odling kan bidra till en hållbar stad.
Datum: Torsdag 19 september 2024
Tid: 08:30 – 16:00
Plats: Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, Malmö
Pris: 350 kr
Ingår: förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
Obs! Anmälningslistan är nu full. Vänligen skriv upp dig på väntelistan om du vill medverka så hör vi av oss om det blir en ledig plats.
22 SEPTEMBER: SKÖRDEFEST & KUNSKAPSDAG
Under söndagen välkomnar vi allmänheten till Botildenborg för en dag med kunskap, förläsningar och skördefest.
Lyssna på intressanta föreläsare, testa på en workshop i fermentering eller handla från lokala matentreprenörer. För barnen finns pyssel och aktiviteter i odlingen.
Under dagen finns mat och fika att köpa.
Välkomna till en dag i matens tecken!
Datum: Söndag 22 september
Tid: 11-15
Plats: Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, Malmö
Gratis
Du hittar Facebook eventet här!
22 SEPTEMBER: workshop – lär dig pickla på arabiskt vis
Under årets skördemarknad bjuder vi in till en spännande utomhusworkshop i pickling, där smakerna från Mellanöstern möter våra nordiska grönsaker. Lär dig den urgamla konsten att pickla grönsaker på äkta arabiskt vis – ett perfekt sätt att bevara sommarens skatter och ge dem nytt liv i köket.
När? Söndagen den 22 september kl. 13.00.
Var? På Botildenborgs odling i Vänskapens trädgård
Kostnad? 100 kr. Ingår glasburk och färska grönsaker att pickla.
urban food & farming week
bottom of page