Skolträdgård

I Botildenborgs Skolträdgård låter vi barn sticka ner fingrarna i jorden, leta maskar i komposten och laga mat över öppen eld. Vårt mål är att tidigt skapa en förståelse och kärlek till jorden, maten och naturen.

Botildenborgs Skolträdgård vänder sig till barn och elever från förskola och hela grundskola. Varje vecka kommer förskolor till Botildenborg för att ta del av odlingen. Nytt för 2022 är att vi kan erbjuda inspirerande workshops för alla grundskoleelever.

För de yngre barnen använder sig Botildenborg av en upptäckande pedagogik där vi låter barnens intresse styra. Det går inte att exakt styra innehållet utan vi utgår från det som finns trädgården den aktuella dagen. Kanske blir det en maskletardag eller blir det en lövkrattardag.

Vid varje besök i Skolträdgården avslutar vi med någon form av matlagning – oftast över öppen eld. Det kan vara en härlig wok på nyskördade grönsaker, pinnbröd eller soppa. All mat smakar gott utomhus!

Vill du komma på dagsutflykt till Botildenborgs Skolträdgård? Genom samarbete med Sparbanken Syd går det att söka bidrag för bekosta besök med workshop. Vi tar emot både förskola och hela grundskola. Kontakta oss för boka datum och vidare information. Maila oss på: info@botildenborg.se

Vill du starta en egen Skolträdgård? Botildenborg har tagit fram en digital utbildning för pedagoger som vill starta en egen Skolträdgård! Kontakta oss för mer information: info@botildenborg.se

Copyright © 2021 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar