Gruppbild med händerna i luften

Om Botildenborg

Botildenborg är en hållbar gård och mötesplats mitt i Malmö. Genom mat och odling bidrar Botildenborg till social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Botildenborg skapar arbete, kunskap och gemenskap genom sitt arbete.

Botildenborg består av de två organisationerna Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg, båda grundade av Lena Friblick. Organisationerna samverkar under namnet Botildenborg som både är namnet på verksamheten och platsen!

Botildenborg har fått många utmärkelser bl.a. Skånes Gastronomipris för mångfald och dess grundare Lena Friblick har blivit utsedd till Årets Förebild av Diversity Index och till en av världens 50 främsta sociala innovatörer.

Xenofilia

2008 startade Lena Friblick företaget Xenofilia som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus. Verksamheter som Xenofilia utvecklat är bland annat Kryddor från Rosengård, Stadsbruk och Minnenas arv.

Stiftelsen Botildenborg

Genom Stiftelsen Botildenborg samverkar flera aktörer för att bidra till ett inkluderande samhälle. Företag, myndigheter, högskola och civilsamhälle arbetar aktivt för gemensamt bidra till arbetstillfälle, integration och en bra framtid för alla unga.

Styrelse Stiftelsen Botildenborg

Lena Friblick

Lena Friblick, grundare och ordförande.
Lena är journalisten med stort samhällsengagemang som sadlat om. Grundare av stiftelsen Botildenborg och VD för Xenofilia.

Per-Ingemar Persson

Per-Ingemar Persson, ledamot.
Tidigare VD för Skanska Sverige och Veidekke som arbetat inom byggbranschen hela sitt liv. Per-Ingemar arbetar idag i flera styrelser.

Amela Hodzic

Amela Hodzic, ledamot.
Tidigare regionråd för Socialdemokraterna i Region Skåne. Nu arbetar Amela som affärsutvecklingschef på Prolog med fokus på frågor kring samhällsbyggnation.

Joakim Reslow

Joakim Reslow, projektledare på Ikano Bostad, och styrelseledamot i Prolog som han utvecklat och drivit under 13 år. Joakim har varit med och startat stiftelsen Botildenborg för att göra skillnad och bidra till positiva värden i samhället.

Mångfaldspartners

Som partner till Stiftelsen Botildenborg stödjer du vår ideella barn- och ungdomsverksamhet. Som partner kan du och dina kollegor komma på nätverksträffar, använda vår sponsordekal i kommunikation och delta i flera av våra projekt.

Hör av dig till Lena Friblick om du är intresserad! lena.friblick@botildenborg.se alnt 0709-850 665.

Mångfaldspartners 2020

Finja
Prolog
PeKe Konsult
Copyright © 2017 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar