Odla Kompis

På Botildenborg använder vi odling för att bidra till social gemenskap.
Odla kompis är en aktivitet som vi har utvecklat med mål att knyta samman personer och familjer med olika bakgrund för att bidra till ökad gemenskap, trygghet och glädje.

Odla kompis i Malmö pågår mellan april och oktober. Totalt kan vi ta emot 20 personer som tillsammans odlar, lagar mat och umgås i Botildenborgs sociala trädgård. Låt vänskapen växa!

Varje vecka finns något nytt att göra i trädgården. Välj vad du vill hjälpa till med. Vi avslutar med att skörda och laga något enkelt att äta. Ibland blir det picknick ibland blir det grillfest! Förutom att odla gör vi aktiviteter som tillverkar bivaxdukar, fältar pil och bygger insektshotell.

Vårt mål är att vi ska ha deltagare med olika bakgrund – ett sätt att utöka sitt nätverk och lära om andra kulturer. Vill du vara med? Skicka intresseanmälan till info@botildenborg.se

Välkommen!

Odla kompis i Genarp – Botildenborg genomför Odla kompis på uppdrag av kommuner och företag. I Genarp genomför vi Odla kompis i Riksbyggens nya hus för nyanlända. Ett sätt för nyinflyttade att rota sig i den skånska myllan. I år samarbetar vi även med Svenska kyrkan och deras språkkafé.

Vill du starta Odla kompis? Kontakta oss för att starta Odla kompis i din stad. Vi har utbildningar och material som gör det enkelt för dig att starta.
Maila oss på info@botildenborg.se

Copyright © 2021 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar