Människor

Hur skapar vi social och ekonomisk hållbarhet? Botildenborgs mål är att bidra till en bättre framtid för alla. Vi ser tre centrala delar för att skapa det hållbara samhället: att alla har ett arbete, känner gemenskap och upplever hopp. För att nå detta har vi skapat en mängd aktiviteter och verksamheter som når alla från barn till pensionärer.

Växtplats Botildenborg

Arbetsmarknadsprojekt i samarbete med Malmö stad finansierat av Europeiska socialfonden.

Projektet erbjuder arbetsförberedelser och matchning inom kök, restaurang, odling och skötsel. Genom ett nära samarbete med företag för deltagare praktik som kan leda till arbete.

#min framtid

Ungdomsprojekt med syfte att lyfta unga och skapa möten med företag och näringsliv. Varje termin får en ny grupp ta del av programmet som även innehåller feriejobb på Botildenborg.

Projektet vänder sig till ungdomar på högstadiet och finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Skolträdgård

Under 202o har 175 barn från Malmö stads förskolor fått uppleva Botildenborgs Skolträdgård. Barnen, som är i ålder 4-5 år, får lära sig plantera, skörda, kretslopp, laga mat över öppen eld och mycket annat. En salig blandning mellan lärande och lek! Projektet har 2020 finansierats av Råbystiftelsen och Sparbanksstiftelsen Finn.

Odla kompis

Genom Odla kompis för vi samman familjer från olika bakgrund som lär känna varandra genom att odla och laga mat tillsammans. Odla kompis finns både i Malmö och Genarp. Är du intresserad? Anmäl dig på info@botildenborg.se

Stipendiat

Varje år delar Stiftelsen Botildenborg ut ett stipendium till en ung person som med mod arbetar för att skapa en bättre framtid för alla unga. Stipendiet på 25.000 kr delas ut i samband med Malmö universitets Social Innovation Summit.

2019 – Emir Kamber Mujezinovic

Emir Kamber Mujezinovic får Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2019 för sitt arbete och engagemang för att få barn att trivas i sina hem. Med lekfullhet, cirkulärt tänkande och mycket kärlek har Emir förverkligat ungas drömmar om vackra hem som skänker trygghet, ger stolthet och glädje. Grattis Emir!

2018 – Wala Habib

Wala Habib tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2018 för att hon med härlig, positiv energi och en stark vilja utmanar en viktig frågeställning; att unga tjejer ska få ta större plats i samhället. Läs pressmeddelandet.

2017 – Anton Daag

Anton Daag tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2017. Genom glädje och lek inspirerar Anton barn till att bli medvetna konsumenter – för ett hållbart samhälle.

2016 – Benaz Mohammed

2016 års stipendiat är Benaz Mohammed. Med en vilja och mod till förändring i samhället har Benaz arbetat med hållbarhet, delaktighet och jämställdhetsfrågor i Rosengård. Möt Benaz och se filmen om henne och hennes engagemang!

Odla Utan Gränser

Under 2018 och 2019 bedrev Botildenborg projektet Odla utan gränser där odling användes i olika former för skapa social hållbarhet. Projektet innehöll delarna Skolträdgård, Global kryddträdgård och Odla kompis. Projektet finansierades av Jordbruksverket genom Leader Söderslätt.

Copyright © 2017 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar