Botildenborgs Stipendium

Varje år delar Stiftelsen Botildenborg ut ett stipendium till en ung person som med mod arbetar för att skapa en bättre framtid för alla unga. Stipendiet på 25.000 kr delas ut i samband med Malmö universitets Social Innovation Summit.

2020 – Roba Kadhem

Botildenborgs stipendium 2020 tilldelas Roba Kadhem för sitt arbete med facebook-gruppen Pink Room. Pink Room samlar över 150.000 tjejer och icke-binära som delar glädje och sorg.

Roba har skapat en samtalston som präglas av respekt, medmänsklighet och gemenskap. För många har Pink Room blivit en viktig plats för diskussion om livets både lättsamma och svåra frågor.

2019 – Emir Kamber Mujezinovic

Emir Kamber Mujezinovic får Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2019 för sitt arbete och engagemang för att få barn att trivas i sina hem. Med lekfullhet, cirkulärt tänkande och mycket kärlek har Emir förverkligat ungas drömmar om vackra hem som skänker trygghet, ger stolthet och glädje.

2018 – Wala Habib

Wala Habib tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2018 för att hon med härlig, positiv energi och en stark vilja utmanar en viktig frågeställning; att unga tjejer ska få ta större plats i samhället.

2017 – Anton Daag

Anton Daag tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2017. Genom glädje och lek inspirerar Anton barn till att bli medvetna konsumenter – för ett hållbart samhälle.

2016 – Benaz Mohammed

2016 års stipendiat är Benaz Mohammed. Med en vilja och mod till förändring i samhället har Benaz arbetat med hållbarhet, delaktighet och jämställdhetsfrågor i Rosengård. Möt Benaz och se filmen om henne och hennes engagemang!

Copyright © 2021 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar