Vårt arbete

I Botildenborg Rosengård samverkar företaget Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg för att bidra till ett inkluderande samhälle som värnar allas möjlighet till en socialt hållbar framtid. I arbetet samarbetar vi med företag, myndigheter, ideella organisationer och enskilda.

Kryddvandring
Kryddor från Rosengård logotyp

Följ med på den global matresa i Rosengård. Kryddor från Rosengård ger doftande inspiration från hela världen. 2018 öppnar Kryddor från Rosengård kafé och restaurang i Botildenborg. Besök hemsida.

Stadsbruk logotyp

Vill du bli bonde mitt i stan? Stadsbruk är ett nytt koncept för att skapa gröna jobb, hälsa och integration i staden med hjälp av odling. Stadsbruk erbjuder Sveriges första inkubator för urbana odlingsföretag. Besök hemsida.

Ida med grep
Porträtt av en kvinna
Minnenas arv logotyp

Minnenas arvs mål är att minska antisemitism, rasism och främlingsfientlighet. Genom bok, utställning och pedagogiskt program beskrivs Förintelse och dess konsekvenser. Besök hemsida.

Växtplats Rosengård logotyp

Växtplats Rosengård är ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden och syftar till att få nyanlända och utrikesfödda i arbete. Deltagare kommer till Botildenborg för arbetsplatsförberedelse och därefter till praktik på företag. Samtidigt arbetar projektet med att utbilda företagen i social hållbarhet och mångfald.
Kontakt: Anna Geite, projektledare. anna.geite@xenofilia.se

eu_flagga2

Omar och Basel

Odla kompis

I Odla kompis får nyanlända möjlighet att träffa etablerade svenskar genom odling. Tillsammans matchas personer och familjer som gemensamt får planera, plantera, så och skörda. Vid sidan om morötter och gräslök spirar vänskap. Vill du vara med och odla kompisar? Maila till info@xenofilia.se

Stipendium

Stiftelsen Botildenborg arbetar för ett inkluderande samhället och värnar om ungas möjligheter till en socialt hållbar framtid. Varje år utser stiftelsen ett stipendium på 25 000 kronor till en person som arbetar i Stiftelsens anda. Stipendiet går inte att söka.
2016 års stipendium tilldelas Benaz Mohammed för sitt engagemang för unga tjejer.

Huset Botildenborg

Anton Daag

Anton Daag tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2017. Genom glädje och lek inspirerar Anton barn till att bli medvetna konsumenter – för ett hållbart samhälle.

Benaz Mohammed

2016 års stipendiat är Benaz Mohammed. Med en vilja och mod till förändring i samhället har Benaz arbetat med hållbarhet, delaktighet och jämställdhetsfrågor i Rosengård. Möt Benaz och se filmen om henne och hennes engagemang!

Copyright © 2017 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar