Vårt arbete

Botildenborg bidrar till ett inkluderande samhälle som värnar allas möjlighet till en socialt hållbar framtid. Vi arbetar i projektform mot olika målgrupper. I arbetet samarbetar vi med företag, myndigheter, ideella organisationer och enskilda.

Stadsbruk logotyp

Vill du bli bonde mitt i stan? Stadsbruk är ett nytt koncept för att skapa gröna jobb, hälsa och integration i staden med hjälp av odling. Stadsbruk erbjuder Sveriges första inkubator för urbana odlingsföretag och odlingsaktiviteter i Malmö, Skurup och Trelleborg. Projektet Stadsbruk Söderslätt finansieras av Leader Söderslätt och Europeiska Socialfonden.

eu_flagga2

Ida med grep

#minframtid vill motivera åttondeklassare i östra Malmö att tro på sin framtid. Tolv fjortonåringar kommer under året att peppas med diskussioner, studiebesök på företag och universitet och få besök av spännande förebilder.

Målet med #minframtid är att alla ungdomarna ska söka gymnasiet och bli förebilder för andra.

Odla utan gränser är Botildenborg sociala odling. Här utvecklar vi odling som ett sätt att bidra till kunskap, vänskap och inspiration. I projektet, som finansieras av Leader Söderslätt, utvecklar vi flera olika trädgårdar.

Botildenborgs Skolträdgård erbjuder pedagogisk odling för barn i 5-8 års ålder. Här får barnen stoppa fingrarna i jorden och lära sig om människa och miljö, ekologiska kretslopp och mat. Elever från Rosengårdsskolan jobbar och möter barn från Videdal – två områden med olika socioekonomisk bakgrund. Hos barnen sår vi frön av både ekologisk och social hållbarhet.

Odla kompis handlar om att genom odling skapa vänskap. Nya svenskar och etablerade svenskar träffas för att odla och umgås. När hösten kommer har du både fått morötter och nya vänner! Odla kompis finns i Malmö, Skurup, Genarp, Dalby och Växjö. Vill du starta Odla kompis där du bor? Hör av dig till lena.friblick@botildenborg.se

Växtplats Rosengård logotyp

Växtplats Rosengård syftar till att få nyanlända och utrikesfödda i arbete. Samtidigt arbetar projektet med att utbilda företag i social hållbarhet och mångfald. Kontakt Anna Geite: anna.geite@botildenborg.se
Läs mer om vår Mångfaldsutbidning här!eu_flagga2

Världens kök

I Världens kök bjuder vi på smakupplevelser från hela världen. Med grönsaker odlade i vår egen trädgård tillagas en inspirerande måltid för alla våra sällskap. Vi tackar Leader Söderslätt för ekonomiskt stöd att utveckla vårt kök i Botildenborg. Välkomna!

Kryddor från Rosengård logotyp

Följ med på en global matresa i Rosengård. Kryddor från Rosengård ger doftande inspiration från hela världen. 2018 öppnar Kryddor från Rosengård kafé och restaurang i Botildenborg. Besök hemsida.

Kryddvandring
Huset Botildenborg

Stipendium

Botildenborg arbetar för ett inkluderande samhälle och värnar om ungas möjligheter till en socialt hållbar framtid. Varje år utser stiftelsen ett stipendium på 25 000 kronor till en person som arbetar i Botildenborgs anda. Stipendiet går inte att söka.
2016 års stipendium tilldelades Benaz Mohammed för sitt engagemang för unga tjejer, och 2017 gick stipendiet till Anton Daag för hans arbete med att inspirera barn till att bli medvetna konsumenter – för ett hållbart samhälle.

2019 – Emir Kamber Mujezinovic

Emir Kamber Mujezinovic får Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2019 för sitt arbete och engagemang för att få barn att trivas i sina hem. Med lekfullhet, cirkulärt tänkande och mycket kärlek har Emir förverkligat ungas drömmar om vackra hem som skänker trygghet, ger stolthet och glädje. Grattis Emir!

2018 – Wala Habib

Wala Habib tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2018 för att hon med härlig, positiv energi och en stark vilja utmanar en viktig frågeställning; att unga tjejer ska få ta större plats i samhället. Läs pressmeddelandet.

2017 – Anton Daag

Anton Daag tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2017. Genom glädje och lek inspirerar Anton barn till att bli medvetna konsumenter – för ett hållbart samhälle.

2016 – Benaz Mohammed

2016 års stipendiat är Benaz Mohammed. Med en vilja och mod till förändring i samhället har Benaz arbetat med hållbarhet, delaktighet och jämställdhetsfrågor i Rosengård. Möt Benaz och se filmen om henne och hennes engagemang!

Copyright © 2017 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar