Gruppbild med händerna i luften

Om Botildenborg

Botildenborg ligger i Rosengård mitt i Malmö. Huset har stått övergivet i många år men nu utvecklas platsen till en magisk oas. I Botildenborg verkar Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg med mål att skapa ett hållbart samhälle.

Xenofilia

2008 startade Lena Friblick Xenofilia som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus. Xenofilia är Skandinaviens första företag som är representerat i FN:s global compact. Xenofilia skapar med ord, bild och handling. Verksamheter som Xenofilia utvecklat är bland annat Kryddor från Rosengård, Stadsbruk och Minnenas arv.

Stiftelsen Botildenborg

Genom Stiftelsen Botildenborg samverkar flera aktörer för att bidra till ett inkluderande samhälle. Företag, myndigheter, högskola och civilsamhälle arbetar aktivt för gemensamt bidra till arbetstillfällen, integration och en bra framtid för alla unga. Projekt som drivs i stiftelsen är Odla utan gränser och #minframtid.

Styrelse Stiftelsen Botildenborg

Lena Friblick

Lena Friblick, grundare och ordförande.
Lena är journalisten med stort samhällsengagemang som sadlat om. Grundare av stiftelsen Botildenborg och VD för Xenofilia.

Per-Ingemar Persson

Per-Ingemar Persson, ledamot.
Tidigare VD för Skanska Sverige och Veidekke som arbetat inom byggbranschen hela sitt liv. Per-Ingemar arbetar idag i flera styrelser.

Amela Hodzic

Amela Hodzic, ledamot.
Tidigare regionråd för Socialdemokraterna i Region Skåne. Nu arbetar Amela som affärsutvecklingschef på Prolog med fokus på frågor kring samhällsbyggnation.

Joakim Reslow

Joakim Reslow, projektledare på Ikano Bostad, och styrelseledamot i Prolog som han utvecklat och drivit under 13 år. Joakim har varit med och startat stiftelsen Botildenborg för att göra skillnad och bidra till positiva värden i samhället.

Advisory board Stiftelsen Botildenborg

Stiftelsen Botildenborgs advisory board träffas cirka fem gånger per år. Deltagarna bidrar med expertis och erfarenhet för att utveckla stiftelsens verksamhet.

Alàn Ali

Alàn Ali
Frilansföreläsare och pedagog med inriktning på mångfald och jämställdhet

Arben Latifi

Arben Latifi
områdeschef Malmö Victoria Park

Petra Offrell

Petra Offrell
Regionchef Prolog

Hanna Sigsjö

Hanna Sigsjö
Verksamhetsledare Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola

Benaz-Mohammed

Benaz Mohammed
Stiftelsen Botildenborg första stipendiat. Benaz har i flera år arbetat med ungdomar i Rosengård

Copyright © 2017 - Stiftelsen Botildenborg · Grafisk formgivning: The big plan · Webbutveckling: naabar